Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Medlemsmøte: Deling av forskningsdata

8. februar 2021 @ 17:15 - 18:45

Velkommen til medlemsmøte i NFJE: Deling av forskningsdata                                  – Mandag 8. februar 2021 klokken 17:15 på Zoom

Dette er andre møtet i en foredragsrekke våren 2021 om datadeling fra forskjellige perspektiver.

På møtet vil Professor Inger Berg Ørstavik Institutt for privatrett, UIO og Ole Petter Pedersen redaktør i Teknisk ukeblad snakke om deling av forskningsdata.

Medlemsmøtet arrangeres som et webinar, https://uio.zoom.us/j/63926319439


Professor Inger Berg Ørstavik innleder møtet og skal snakke om juridiske rammer for deling av forskningsdata.

Universiteter og høyskoler har plikt til åpenhet om forskningsresultater – men hva innebærer det? Og – hvem «eier» dataene? Foredraget tar opp om forskningsdata kan være beskyttet av immaterialrettigheter eller andre rettsregler og hvordan rettigheter til data fordeles mellom forskeren og institusjonen.

Ørstavik har vært ansatt ved Institutt for Privatrett siden 2014. Hun ble Ph.D. i 2010 med avhandlingen «Innovasjonsspiralen – patentrettslige, kontraktsrettslige og konkurranserettslige spørsmål ved forbedring av patenterte oppfinnelser». Ørstavik har ellers erfaring fra Regjeringsadvokaten og fra advokatfirmaet Schjødt.

Ørstavik arbeider med immaterialrett, konkurranserett, kontraktsrett og formuerett. Hun har bred erfaring med undervisning og formidling. Hun publiserte i 2010 boken «Innovasjonsspiralen», og har publisert flere artikler innen immaterialrett og konkurranserett.


Ole Petter diskuterer deling av forskningsdata fra et demokratisk perspektiv.

Hva er de demokratiske fordelene ved å dele forskningsdata så åpent som mulig? Hvordan kan det skape merverdi for både nasjonen Norge og næringslivet vårt?

Ole Petter Pedersen er redaktør i Teknisk Ukeblad, han har jobbet med spørsmål om åpenhet og tilgang til offentlig informasjon i en årrekke.

 

Vi gleder oss til å høre på et spennende og svært aktuelt foredrag og ønsker alle gamle og nye medlemmer velkomne!

Detaljer

Dato:
8. februar 2021
Tid
17:15 - 18:45

Arrangør

Norsk forening for Jus og EDB
Hjemmeside:
www.nfje.no

Sted

Zoom