Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Medlemsmøte: Utfordringene med overføring av personopplysninger til land utenfor EØS med Kreftregisterets direktør Giske Ursin og Datatilsynets direktør Bjørn Erik Thon

7. juni 2021 @ 17:15 - 19:00

Velkommen til medlemsmøte i NFJE: Utfordringene med overføring av personopplysninger til land utenfor EØS – Med helseforskning som case

Mandag 7. juni 2021 klokken 17:15 på Zoom Webinar

Dette er sjette og siste møtet i foredragsrekken vår om datadeling fra forskjellige perspektiver våren 2021.

Møtet er åpent for alle interesserte, både medlemmer og ikke medlemmer, HER er lenke til møtet.


Dataoverføringer i flere tusen medisinske forskningsprosjekter har stanset opp. Kreftregisterets direktør Giske Ursin presenterer viktigheten av forskningssamarbeid med land utenfor EØS og internasjonale organisasjoner som Verdens helseorganisasjon, og konsekvensene av manglende mulighet for overføring av personopplysninger. Hun forklarer hvorfor det i mange tilfeller ikke er mulig å benytte overføringsmekanismene i GDPR kap V – og det er ikke kun på grunn av Schrems II – og hvordan man juridisk og teknisk forsøker å løse situasjonen for å få helseforskningen i gang igjen.

Datatilsynets direktør Bjørn Erik Thon holder deretter et innlegg med synspunkter på de presenterte problemstillingene, og informasjon om hva som er i vente fra Personvernrådet fremover.

Ursins innlegg vil dels basere seg på den nylig publiserte rapporten hun var med på å utarbeide på vegne av de europeiske akademinettverkene. Se om arbeidet og få tilgang til selve rapporten HER.


Vi ønsker alle interesserte velkomne til et spennende møte som også er det siste medlemsmøtet før sommerferien.

 

Vel møtt!

Detaljer

Dato:
7. juni 2021
Tid
17:15 - 19:00
Kategori for Arrangement:

Arrangør

Norsk forening for Jus og EDB
View Arrangør Website

Sted

Zoom