Medlemsmøte Kunstig Intelligens – onsdag 12.september

NFJE ønsker velkommen til høstens første medlemsmøte.

Tema denne ettermiddagen er kunstig intelligens, hvor vi får besøk av Lånekassen og Datatilsynet som sammen skal belyse dette for oss. Medlemsmøtet holdes i Domus Nova, rom 540 og starter kl.17.15. Som vanlig har vi et sosialt medlemsmøte etterpå i Norids lokaler over gaten.

Kveldens tema: Kunstig intelligens

Med stadig større mengder av tilgjengelige data og etter hvert masser av maskinkraft til å bruke disse, er kunstig intelligens (KI) noe som er i ferd med å komme i stadig større grad. Det er ikke lenger en ting som kommer i fremtiden, det er allerede en del av hverdagen for eksempel gjennom mobiltelefonene våre. Det er et enormt potensialet som ligger i å utvikle kunstige intelligente systemer, med bedre tjenester og stor økonomisk gevinst både i privat og offentlig sektor. Men samtidig som det er store potensielle gevinster, oppstår det også mange dilemmaer knyttet til for eksempel personvern.

 

Lånekassen er blant de som har begynt å jobbe med dette i offentlig sektor. I slutten av 2017 publiserte de en konseptutredning av muligheter for effektivisering  ved bruk av kunstig intelligens. I starten av 2018 publiserte Datatilsynet en rapport om kunstig intelligens og personvern, som beskriver hvordan personvernet blir berørt av denne utviklingen. Fra Lånekassen får vi besøk av Severin Baugstø Hanssen som er leder for forretningsutvikling, og Liv Bergliot Simonsen som er fagdirektør kvalitet og kontroll i saksbehandlingen. Fra Datatilsynet kommer Christina Dalebø Gjerdevik. Sammen skal de fortelle oss sine tanker om kunstig intelligens, både fra et praktisk perspektiv og fra et personvernperspektiv.

 

Vi ser frem til å se både kjente og nye ansikter på møtet – vel møtt!

Vi ber om påmelding til møtet HER

For påmelding som medlem trenger du ditt medlemsnummer. Har du ikke dette ber vi om at du tar kontakt med oss på post@nfje.