Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Medlemsmøte: Ruters Selvkjørende Prosjekt i Groruddalen!

29. november 2023 @ 17:15 - 19:30

 

Vi gleder oss til å invitere dere til et medlemsmøte den 29. november kl. 17:15, hvor vi får utforske Ruter sitt banebrytende selvkjørende prosjekt i Groruddalen!

Selvkjørende biler har lenge vært en visjon for fremtiden, og de siste ti årene har diskusjoner om teknologisk modenhet, sikkerhet og rettslige reguleringer av teknologien vært sentrale temaer. Siden 2019 har Ruter, sammen med sin integrasjonspartner Holo, vært i front med å prøve ut selvkjørende kjøretøy som en del av kollektivtilbudet i Oslo-regionen. Denne ambisiøse satsingen har gitt verdifull kunnskap som vil bidra til å forme fremtidens transporttilbud, – og nå er tiden inne!

I år lanserte Ruter et nytt pilotprosjekt med selvkjørende kjøretøy i Groruddalen i Oslo. Prosjektet har allerede skapt debatt i media de siste ukene, og det kommer samtidig som Statens vegvesen arbeider med en Nasjonal strategi for automatisert veitransport, etter Stortingets anmodnings vedtak i november i fjor. Målet med Groruddalsprosjektet er å teste en selvkjørende bestillingstjeneste som et supplement til det eksisterende kollektivtilbudet i området. Dette prosjektet er en del av ULTIMO, et Horizon Europe-finansiert initiativ som har som mål å implementere det første økonomisk levedyktige, storskala selvkjørende offentlige transporttilbudet. Prosjektet har også mottatt støtte fra Enova i Norge.

Under møtet vil vi få besøk av to nøkkelpersoner: Lars Gunnar Lundestad, leder av selvkjørende programmet til Ruter, og Hans Fridberg, leder av Holo Norway, Ruters integrasjonspartner i prosjektet. De vil gi innsikt i prosjektet, diskutere fremtidsvisjonen for autonom kollektivtransport i Oslo, og dele tanker om hva som kreves for å realisere dette med tanke på teknologi, regelverk og samfunnet rundt.

 

Dette blir en unik mulighet til å få førstehånds informasjon, delta i diskusjoner og utvide nettverket med engasjerte fagpersoner.

Meld deg på dette spennende medlemsmøtet!

 

Dato og tid: 29. november kl. 17:15

Sted: Domus Academica auditorium 6

Etterfulgt av mingling på Spiserommet i første etasje

 

For påmelding eller mer informasjon se her:

https://arena360.no/events/6476/9000

 

Vi ser frem til å dele denne inspirerende kvelden med dere!

Detaljer

Dato:
29. november 2023
Tid
17:15 - 19:30