Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Medlemsmøte 12. mai – Helseanalyseplattformen på pause

12. mai 2022 @ 17:15 - 18:00

Norsk Forening for Jus og Edb inviterer til spennende og høyaktuelle foredrag om arbeidet med Helseanalyseplattformen. Helseanalyseplattformen (HAP) er den største samling av helseopplysninger om befolkningen i Norge for helseforskningsformål. Etter foredragene inviterer vi til et glass vin og tapas.
Før medlemsmøtet vil det være generalforsamling kl. 16:30 samme sted. Innkalling til generalforsamling kommer med dokumenter og egen påmeldingslenke . Både generalforsamlingen og medlemsmøtet vil streames.

 

Zoom-lenke: https://uio.zoom.us/j/64530374722

Tid: torsdag 12. mai 2022 kl. 1715

Sted: Auditorium 5 i Domus Academica, Karl Johans gate 47

Påmelding til fysisk deltakelse: https://arena360.no/Events/6476/7128?pane=Tickets&sc=gq2oQbiZgkC2i-sjKWpy6w (Frist for påmelding til fysisk deltakelse innen 11.05.22 kl. 15:00.)

 

Helseanalyseplattformen på pause

Direktoratet for e-helse ved Inger Lise Neeraas, fagansvarlig jurist Helsedata og Klara Lundgren, informasjonssikkerhetsleder Helsedata:

Rett før jul 2021 ble det kjent at arbeidet med data- og analysetjenester for Helseanalyseplattformen ble satt på pause. Foredragsholderne var tett involvert i vurderingene bak denne vanskelige beslutning rundt helsedata i amerikansk allmenn sky, og vil fortelle om sine erfaringer. De vil svare på spørsmål om hva som ble lagt til grunn for vurderingen, hva var konklusjonen og hva har skjedd siden med veien videre. Grunnlaget for vurderingen har på ingen måte vært entydig, så hvordan tar man en slik beslutning med så store konsekvenser?

Helseanalyseplattformens tilblivelse

Datatilsynet ved seksjonssjef Camilla Nervik: synspunkter på utredning og vurdering av personvernkonsekvenser ved tilblivelsen av Helseanalyseplattformen og hvorfor disse vurderingene er viktige i denne sammenhengen og hva som faktisk er gjort av hvem. Videre orienterer Nervik om Datatilsynets pågående utredning: «Uhørt».

 

Hva er egentlig problemet?

Datatilsynet ved seksjonssjef Tobias Judin: Schrems II har skapt hodepine for mange norske virksomheter, og dommen har avdekket hvor avhengige vi er av amerikanske skytjenester. Nå holder EU og USA på å spikre en ny avtale for å sikre at personopplysninger kan sendes relativt fritt til USA igjen. Hva er status? Vil denne avtalen løse problemene? Hvilke skyer ser vi i horisonten?

Detaljer

Dato:
12. mai 2022
Tid
17:15 - 18:00

Sted

Domus Academica
Domus Academica, Karl Johans gate 47
Oslo, 0162 Norge
+ Google-kart