Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Medlemsmøte: Digitaliseringsvennlig regelverk – hva og hvordan?

7. februar 2022 @ 17:15 - 18:15

Velkommen til medlemsmøte den 7. februar kl. 17:15!
Velkommen til medlemsmøte! På møtet skal perspektiver på digitaliseringsvennlig regelverk bli belyst av Astrid Solhaug fra Digitaliseringsdirektoratet og Liv Simonsen fra Lånekassen.

Medlemsmøte vil bli gjennomført digitalt gjennom zoom. Zoomlenken er: https://uio.zoom.us/j/63299212864

Presentasjonene: 20220207 Digitaliseringsvennlig regelverk for Norsk forening for jus og EDB
Regelutvikling og digitalisering NFJE 7.2.2022

Digitalisering og regelverk henger tett sammen. Regelverket kan noen ganger skape barrierer for gode digitaliseringsprosjekter, men andre ganger er regelverket en god barriere mot dårlige ideer. Det beste er når regelverket bidrar til at vi får digitale løsninger som både gir effektive og brukervennlige løsninger, og samtidig sikrer viktige interesser som personvern, rettssikkerhet, demokratisk kontroll og åpenhet.

Danmark innførte for noen år siden sine syv prinsipper for digitaliseringsklar lovgivning, og høsten 2021 lanserte Digitaliseringsdirektoratet sin veileder om det samme temaet [https://www.digdir.no/datadeling/veileder-digitaliseringsvennlig-regelverk/2856].  I dette medlemsmøtet får vi høre mer om hva digitaliseringsvennlig regelverk handler om og hvordan man kan jobbe med regelverksutvikling for å sikre at regelverket blir digitaliseringsvennlig. I tillegg får vi en kommentar fra Lånekassen, som kanskje er den etaten som er mest avhengig av digitale prosesser og automatisk saksbehandling for å håndtere samfunnsoppdraget sitt. Møtet er åpent for alle interesserte!

Vel møtt!

Detaljer

Dato:
7. februar 2022
Tid
17:15 - 18:15

Arrangør

Norsk forening for Jus og EDB
View Arrangør Website