Laster Hendelser

« All Hendelser

Medlemsmøte: Enkeltindividers rådighet over egne data – Praktisk orientering om pågående arbeid i Altinn

mars 15 @ 17:15 - 18:45

Velkommen til medlemsmøte i NFJE: Enkeltindividers rådighet over egne data – Praktisk orientering om pågående arbeid i Altinn

Mandag 15. mars 2021 klokken 17:15 på Zoom

Dette er tredje møtet i en foredragsrekke våren 2021 om datadeling fra forskjellige perspektiver.

På medlemsmøtet vil representanter fra Altinn fortelle om funksjonaliteten og tjenestene de brukes i, og hvordan Altinn på denne måten bidrar til å styrke enkeltindividers rådighet over egne data.

Medlemsmøtet arrangeres som et webinar, https://uio.zoom.us/j/67401390191


Enkeltindividets rettigheter har vært en viktig del av reguleringen av personopplysningsvernet gjennom flere tiår. Men effekten av rettighetene henger sammen med mekanismene som er tilgjengelige for å utøve dem. På en måte har kanskje reguleringen ligget forut for sin tid, ved å gi rettigheter som er avhengig av mekanismer som ikke har vært så enkelt tilgjengelige i praksis, som for eksempel rett til innsyn. Men med digitaliseringen skapes det nye muligheter for å utøve rettighetene. De siste årene har også ideen om at enkeltindividet skal ha rådighet over egne opplysninger, som også inkluderer rett til bruk, fått fotfeste. MyData-bevegelsen snakker om «empowerment». Og i personvernforordningen er det en rett til portabilitet.
Altinn har i flere år hatt funksjonalitet for å la brukeren samtykke i deling av egne opplysninger. «Samtykkebasert lånesøknad» er antageligvis det mest kjente eksempelet på tjenester som benytter denne funksjonaliteten. Men flere tjenester er utviklet og flere er underveis. På medlemsmøtet vil representanter fra Altinn fortelle om funksjonaliteten og tjenestene de brukes i, og hvordan Altinn på denne måten bidrar til å styrke enkeltindividers rådighet over egne data.

Detaljer

Dato:
mars 15
Tid
17:15 - 18:45
Hendelse Kategori:
Hjemmeside:
https://fb.me/e/1NQU32G4n

Arrangør

Norsk forening for Jus og EDB
Hjemmeside:
www.nfje.no

Sted

Zoom